Autor: Dnevnik

Novi Sad
02.02.2018.
08:53 > 09:02
Institut za javno zdravlje Vojvodine pripremio je interaktivno zdravstveno-vaspitno sredstvo pod nazivom "Moje telo", namenjeno radu sa decom uzrasta od osam do 11 godina.
  • Tata Ikun

    04.02.2018 18:21
    Ja sam mislio da je dužnost roditelja da u vezi sa ovakvim stvarima pričaju sa svojom decom i da ih pripreme, a kad steknu odgovarajući uzrast (14-15 godina), da imaju dva tri časa sa stručnim licima (doktorima i psiholozima) o ovoj temi.
    Prema dvadesetogodišnjem posmatranju, čovek primećuje da su deca iz godine u godinu sve gora i gora (ponašanje i socijalizacija). Jedan od velikih razloga je nedostatak vaspitanja i komunikacije između roditelja i dece, posebno o ovakvim stvarima, gde roditelj treba da pripremi dete da bude psihički zdrav i normalan čovek.
  • @onako samo

    04.02.2018 18:00
    Vojo, ti li si?
    ...a da su predstavili aplikaciju tada bi neko verovatno rekao da nemaju sva deca mogućnost da koriste androide pre 10. godine...šta knjigama fali... našem narodu nikada ugoditi.
  • /

    03.02.2018 11:38
    /
    jel isti autor kao i onaj za slikovnicu sa golubovima preletacima?
  • Jova

    03.02.2018 10:34
    Nije korektno
    Klinac čita Men's health i sluša muziku-tako je kul i sav intelektualan, a devojčica čita (ili verovatno samo lista pošto nema naočare) i nju ni slučajno ne zanima muzika u pubertetu već samo mašta o zaljubljivanju. Nisam čistunac po pitanju političke korektnosti, ali treba biti pažljiv kod ovakvog simboličkog predstavljanja promena kod dece. I otkad se pogoršanje vida povezuje sa pubertetom? Kod devojčice se ne vidi promena na uvećanju grudi i oboje nemaju ni jednu bubuljicu, a bubuljice, kao hormonalna promena, su možda i najuočljivija promena kod pubertetlija. Sve skupa-ovo je moglo biti mnogo bolje urađeno.
  • Aleksandar

    02.02.2018 19:07
    Konačno
    Hvala Bogu da se neko setio veoma bitne teme u odrastanju naše dece SVE POHVALE za ideju !!!Međutim ja bih postavio još jedno pitanje,zašto je samo urađena samo ciljna grupa dece uzrasta od 8 do 11 godina?Pa šta bi sa starijom decom koja ima 12 14 15 godina?A za njih, pošto su prerasli ne može da se urade predavanja iste tematike prilagođene njima????
  • Onako samo

    02.02.2018 16:49
    Digitalna era
    Strucnjaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine rade ovako istorijske akcije samo da opravdaju svoje nicim zasluzene plate. Oni koriste platno ....za dvadeset ili trideset godina mozda ce shvatiti da populacija kojoj se obraca provodi deo svog zivota na mobilnom telefonu.
  • riba na suvom

    02.02.2018 10:22
    Zapažanja na osnovu slika iz članka: Koji to muškarac čita Men's Health, posebno u pubertetu? Ja sam listao ćaletov italijanski časopis sa golim tetama i čikama u nekim čudnim pozama, koji je on kao sakrio na nedostupno mesto. Rnićepo smo gledali na VHS kasetama, bilo je mnogo više dijaloga u filmovima za odrasle. Fleka od semene tečnosti na šortcu, neprocenjiva. Da ispoštujem političku korektnost, slike devojke neću komentarisati.
  • Gladius et anus

    02.02.2018 10:11
    Maximus
    Каћка петља као истурено одељење...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna